Łączna liczba wyświetleń

niedziela, 25 listopada 2012

Karkówka pod pierzynką

A dzisiaj dzisiejszy obiadek :) 
Mąż zachwycony coś dla niego 
Karkóweczka 

Składaniki:
- 1 kg karkówki 
- 3 duże marchewki 
- 2 duże cebule
- 15 dag startego żółtego sera 
- majonez
- pikantny ketchup 
- przyprawa do mięs 
Przygotowanie :
1. Karkówkę myjemy ,osuszamy i kroimy w dość grube plastry . Z obu stron posypujemy przyprawą i smarujemy ketchupem. Wkładamy do naczynia żaroodpornego. 
2.Cebulę kroimy w krążki. Układamy na mięsie. Dość grubo smarujemy majonezem.
3. Marchewki obieramy,myjemy i ścieramy na tarce.Karkówkę posypujemy marchewką i serem ,. Przykrywamy folia aluminiową , nakłuwamy w kilku miejscach .Pieczemy ok. 80 minut w 180-200 stopniach . 

Ja podałam z kaszą gryczaną i miezerią:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz