Łączna liczba wyświetleń

niedziela, 25 listopada 2012

Zupa marchewkowa

Dopiero uczę się wykonywać jak zarówno jeść takie zupy , ale naprawdę dobrze smakują .Nawet mojemu mężowi który ciągle by jadł tylko mięcho:)


Składniki

  • 1 kawałek imbiru wielkości orzecha włoskiego
  • 500g marchwi
  • 700ml bulionu warzywnego
  • 200g kwaśnej śmietany 30 %
  • sól,pieprz
  • 1 małe jabłko
  • Etapy przygotowania

    1. Imbir umyć , obrać i przekroić na pół .Marchwie obrać,umyć i pokroić w kostkę .Wymieszać z imbirem . Wlać bulion .Gotować ok 20 minut,aż marchew zmięknie. Imbir wyjąć.
    2. Zupę zmiksować .Dodać śmietanę i mieszając chwilę podgrzewać na małym ogniu . Doprawić dosmaku solą i pieprzem.
    3. Jabłko umyć, pokroić w ćwiartki i usunąć gniazdo nasienne.Miąższ pokroić w małą kostkę . Zupę wlać do talerzy i posypać jabłkiem . Świetnie smakuje z pszenną bagietką .

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz