Roladki z indyka z fasolką szparagową i bekonem
Składniki;
- 4 plastry z piersi indyka
- sól,czarnypieprz
- 20 szt fasolki szparagowej
- 14-16 plastrów bekonu
- 3 łyżki oleju , 1 cebula
- ząbek czosnku , 250 ml biulionu drobiowego
- troszeczkę masła
Przygotowanie:
1. Mięso opłukać, osuszyć , przykryć folią spożywczą i lekko rozbić. Doprawić solą i pieprzem .
Fasolkę umyć, osuszyć oczyścić. Na każdym kawałku mięsa położyc po 5 fasolek ,mięso zwinąć w roladkę .Potem każdą roladkę owinąć 3-4 plastrami boczku i spiąć wykałaczkami .
2. Mięso podsmażyc z obu stron na rozgrzanym oleju .Przełożyć do żaroodpornego naczynia Polać tłuszczem . Piekarnik rozgrzać do temperatury 190 stopni
3.cebulę i czosnek obrać .Cebulę posiekać czosnek pokroić w cienkie plasterki i rozłożyć na roladkach. naczynie przykryć pokrywką lub folia aluminiową , wstawic do piekarnika . Piec ok.25 min co jakiś czas podlewać bulionem.
4. Miękkie roladki wyjąć z piekarnika, zawinąć w folię i odstawić w ciepłe miejsce.Sos z pieczenia przecedzić do rondelka . Doprowadzić do wrzenia ,dolać resztę bulionu,gotować kilka minut.Następnie dodać trochę masła,roztopić doprawić solą i pieprzem .Roladki wyłożyć na talerze , polać sosem .Podawać z ziemniakami
Fasolkę umyć, osuszyć oczyścić. Na każdym kawałku mięsa położyc po 5 fasolek ,mięso
2. Mięso podsmażyc z obu stron na rozgrzanym oleju .Przełożyć do żaroodpornego naczynia Polać tłuszczem .
3.cebulę i czosnek obrać .Cebulę posiekać czosnek pokroić w
4. Miękkie roladki wyjąć z piekarnika, zawinąć w folię i odstawić w ciepłe miejsce.Sos z pieczenia przecedzić do rondelka . Doprowadzić do wrzenia ,dolać resztę bulionu,gotować kilka minut.Następnie dodać trochę masła,roztopić doprawić solą i pieprzem .Roladki wyłożyć na talerze , polać sosem .Podawać z ziemniakami
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz