- 200g ryżu basmati
- 2 łyzki oleju z orzechów włoskich
- 1 laska cynamonu
- 300 g soku z winogron
- 75 g suszonej żurawiny
- skórka z 1/2 cytryny
- 125 g pokrojonych w kostkę daktyli
- 75 g pokrojonego mango
- 75 g słupków migdałów
- 300 g jogurtu naturalnego
- 2 łyżeczki miodu
- sok z 1/2 cytryny
- pestki granatu
- .Ryż zeszklić na oleju .Włożyć cynamon i podsmażyć . Dodać sok , 275 ml
wody , żurawinę i skórkę z cytryny. Gotować 25 minut na małym ogniu .Wsypać daktyle i mango .
2. Migdały uprażyć na teflonowejpatelni ,wystudzić . Wsypać do ryżu .Jogurt wymieszać z miodem i sokiem z cytryny.Deser włożyć do miseczek ,polać jogurtem i posypać granatami.
Łączna liczba wyświetleń
niedziela, 25 listopada 2012
Ryżowy deser
Moje dzieci uwielbiają desery , ten jest jednym z nich :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz