- 1 kawałek imbiru wielkości orzecha włoskiego
- 500g marchwi
- 700ml bulionu warzywnego
- 200g kwaśnej śmietany 30 %
- sól,pieprz
- 1 małe jabłko
Etapy przygotowania
1. Imbir umyć , obrać i przekroić na pół .Marchwie obrać,umyć i pokroić wkostkę .Wymieszać z imbirem . Wlać bulion .Gotować ok 20 minut,aż marchew zmięknie. Imbir wyjąć.
2. Zupę zmiksować .Dodać śmietanę i mieszając chwilę podgrzewać na małym ogniu . Doprawić dosmaku solą i pieprzem.
3. Jabłko umyć, pokroić w ćwiartki i usunąć gniazdo nasienne.Miąższ pokroić w małą kostkę . Zupę wlać do talerzy i posypać jabłkiem . Świetnie smakuje zpszenną bagietką .
Łączna liczba wyświetleń
niedziela, 25 listopada 2012
Zupa marchewkowa
Dopiero uczę się wykonywać jak zarówno jeść takie zupy , ale naprawdę dobrze smakują .Nawet mojemu mężowi który ciągle by jadł tylko mięcho:)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz