1 .Soczewicę bez namaczania gotować 20- 30 minut w osolonej wodzie .Odcedzić i wystudzić .
2. Dynie umyć , przekroić na pół i usunąc pestki . Miąższ wydrążyć i pokroić w niewielką
kostkę . Gotować 10-15 min w osolonej wodzie .Odcedzić
3. Czosnek obrać , drobno posiekać i wymieszać z solą , pieprzem i oliwą . Skropić dynię . Smażyć na na rozgrzanej
patelni teflonowej na złotawy kolor , dolewając ewentualnie trochę oliwy .Wystudzić .
4. Rukolę przebrać ,umyć osuszyć i porwać na kawałki.Olej roślinny wymieszać z
octem jabłkowym i balsamicznym .Doprawić solą i pieprzem .Wymieszać z dynią , rukolą i soczewicą . Sałatkę doprawić solą i pieprzem .Przed podaniem posypać pokruszonym serem .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz